Skip to main content

Få Toner af Guld til at spille til dit arrangement

Kontakt os på +45 51 31 90 18

Om Toner af Guld

Duoen Toner af Guld består af ægteparret, Helle og Dynes Skovkjær.

Vi bor sammen i Bjerring på Viborg-egnen med vores to sønner og optræder sammen og hver for sig. Kernerepertoiret består af operette, musical, wienermusik og evergreens.
I 2015 udgav vi CD’en Toner af Guld, i 2017 -et Matador-mix og i 2019 kom så Toner af Jul.

Helle Skovkjær – Født: 1980

Sangen er mit liv

Sangen er mit liv. Jeg har sunget så længe, jeg husker tilbage. Som 12-årig begyndte jeg at synge i kirkekor og nød af og til at synge en solo. I gymnasietiden fik jeg for alvor smag for at optræde som solist, og i 3.g stillede jeg op i den årlige ”Unge Sangere”-konkurrence i Ikast, hvor jeg vandt dommerpanelets særpris for min udførelse af Nattens Dronnings koloraturarie fra Tryllefløjten. Jeg drømte dengang, opfordret af mine musiklærere, om en karriere som operasanger – en drøm, der blev knust, da jeg et år senere blev afvist ved optagelsesprøven på MGK på grund af mit synlige, fysiske handicap (jeg er født med dobbeltsidig læbe-/ganespalte). Det var et hårdt slag for en 20-årig, og for en tid opgav jeg sangen, men blev herefter trodsig. Ingen skulle forhindre mig i at bruge den gave, Gud havde givet mig, så jeg fortsatte troligt med at synge, og mens jeg uddannede mig først til pædagog og siden til lærer, brugte jeg min fritid som syngende telegram og som solist til offentlige koncerter og private arrangementer. Herudover havde jeg hovedroller i frilufts- og amatørspil som Frk. Nitouche, Grease og Sound of Music – sidstnævnte skulle blive min skæbne, da det var i rollen som guvernanten Maria, jeg i 2008 mødte mit livs kaptajn i skikkelse af Dynes.

Dynes Skovkjær – Født: 1961

Klaverspilleren

Som otteårig begyndte jeg som klaverelev hos naboen.

På lærerseminariet udviklede jeg mit spil, så jeg kunne akkompagnere til morgensang og fungere som korleder. I 1988 blev jeg færdig som lærer med linjefag i musik og historie og fik ansættelse på Glamsbjerg Fri- og Efterskole, hvor jeg spillede til morgensang og varetog en del af musikundervisningen i 16 år. I fritiden var jeg aktiv som amatørskuespiller på Frøbjerg Bavnehøj, hvor jeg bl.a. havde hovedrollen i Western-musicalen Syv brude til syv brødre. I 2004 flyttede min familie og jeg til Midtjylland, da jeg blev ansat som skoleleder. Også her blev det til musik, både på skolen og i fritiden. Jeg har tre gange medvirket i solistroller på Busbjergspillene – senest som den nidkære politibetjent Fix i 2016-opsætningen af Jorden rundt på 80 dage.

Ved siden af koncerter og musikalsk underholdning sammen med Helle, tager jeg afsted selv med dinérmusik a la Dynes – diskret og velklingende musik til festen. Jeg spiller også til dans – allerhelst med Helle som sanger!

Desuden er jeg i gang med at udvikle orgelspillet i mit virke som organist.